Vastgoedjournaal.nl

Content platform gebaseerd op WebConcern Cloud.

Vastgoedjournaal is sinds de oprichting in 2009 uitgegroeid tot hét medium van de vastgoedsector. Met gemiddeld 125.000 bezoekers per maand en 40.000 nieuwsbriefabonnees is Vastgoedjournaal niet weg te denken voor eenieder die in de vastgoedsector actief is. Behalve voor dagelijks nieuws en achtergronden, kunnen bezoekers van Vastgoedjournaal er terecht voor aanvullende diensten als het Beleggersregister, Bedrijvenregister, transactiedatabase en een vacaturebank, die naadloos binnen het platform geïntegreerd zijn.

De klantvraag

Mede door de beperkingen van open-source systemen besloot Vastgoedjournaal.nl een nieuwe digitale weg in te slaan. Het toenmalige platform was niet stabiel genoeg om de toenemende bezoekersstroom te verwerken en werd naarmate de organisatie groeide te ingewikkeld qua beheer om de ambities waar te maken. De wens: een gebruiksvriendelijk platform, waar bezoekers een abonnement kunnen afsluiten en vervolgens toegang kunnen krijgen tot het nieuws en andere exclusieve delen van de website. Nieuwe bezoekers en zoekmachines als Google moeten zich tegelijk ook nog steeds welkom voelen.

De WebConcern-oplossing

WebConcern heeft veel aandacht besteed aan het mobile-first website-design van Vastgoedjournaal. Het platform is gebaseerd op WebConcern Cloud en biedt Vastgoedjournaal één geïntegreerde oplossing. Om de nummer 1-uitgever in de vastgoedsector te worden, is het opbouwen van een groot bereik onder de doelgroep belangrijk. Daarom is er voor gekozen om een gratis nieuwsbrief te introduceren, waarmee het dagelijkse nieuws uit de sector via e-mail marketing wordt verspreid. Bij breaking news kan er via Push notificaties een kort berichtje naar gebruikers gestuurd worden, waarmee Vastgoedjournaal.nl onder de aandacht van haar doelgroep blijft.

Bezoekers kunnen zich registreren en worden en op basis van Toegangbeheer toegekend aan groepen, die onder andere toegang verschaffen tot exclusieve secties van het platform. Het lidmaatschap aan een groep is te koppelen aan een abonnementsvorm, waarna er vanuit Finance automatisch een factuur gestuurd kan worden. Ook de toegang en facturatie van Beleggersregister, Bedrijvenregister of de vacaturebank worden via dezelfde modules afgehandeld.

Daarnaast wordt ook het advertentiemodel benut. Vastgoedjournaal.nl biedt organisaties de mogelijkheid om met een banner onder de aandacht van de vastgoedsector te komen. Voor integratie wordt Campagnes gebruikt, waarmee bannercampagnes op verschillende posities binnen de website kunnen worden ingepland. De statistieken zijn als onderdeel van de uitgebreide rapportages van het platform inzichtelijk in Analytics.

Het gezamenlijke resultaat

Samen met WebConcern als technisch partner is Vastgoedjournaal er in geslaagd een platform neer te zetten, dat maandelijks door 125.000 professionals uit het vakgebied wordt bezocht. Met tweecijferige percentages groeit Vastgoedjournaal ieder jaar stevig door in bezoekersaantallen, abonnees en jaaromzet. Met de continue doorontwikkeling van het achterliggende platform WebConcern Cloud is Vastgoedjournaal er ook in de komende jaren van verzekerd dat het voorop blijft lopen qua de technische mogelijkheden van haar platform en zodoende haar positie als toonaangevend (online) medium nog verder kan uitbouwen.

Ga naar de website Vastgoedjournaal.nl

Benieuwd hoe WebConcern voor uw organisatie voor groei kan zorgen?

Rick Langedijk

Rick Langedijk

Neem contact op